25 Kasım 2012 Pazar

Stolen Kisses / Baisers Voles / Çalıntı Öpücükler (1968) - François Truffaut


Büyük bir iştahla başına geçtiğim ama kendime bir şeyler aktaramadığım bir film oldu. Haliyle benim de sizlere aktaracağım bir şey yok ;) Ama seyredipte yakalayamadığım şeylerin ne olduğu konusunda bilgilendirme yapan olursa sevinirim...

"Kahramanımız Antoine Doinel'in ordudan atılmasıyla, ki her ne kadar komutanı ordudan atılmanın iyi bir iş bulamayacağını üzülerek söylediği halde pek de üzülmemesiyle, başlamakta filmimiz. İşi gücü olmayan genç bir adam olarak tanıdıklarının yanına gittiğinde, kızları Christine'e aşık olur. Ancak ordudan atılmanın hayaleti peşini bırakmaya pek de niyetli değildir; bir otelde gece bekçisi olarak çalışmaya başlar. Bir sabah, iki adamın odaların birinde kalan bir bayanın odasına girmek istemeleri ve olay çıkması nedeniyle de işinden olur.
François Truffaut'nun 400 Darbe ile başlayan Antoine et Colette'le devam eden Antoine Doinel serisinin üçüncü filmidir. 400 Darbe'de çocukluk yıllarını izlediğimiz Antoine Doinel karakteri yine karşımızdadır." (turkcealtyazi.org'den)


https://www.facebook.com/groups/285196264847327/permalink/498301146870170/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder