9 Haziran 2012 Cumartesi

Phone Booth / Telefon Kulübesi (2002) - Joel Schumacher

 
2002 ABD yapımı. Yönetmeni Joel Schumacher. Kadroda Colin Farrell, Katie Holmes ve Forest Whitaker gibi oldukça tanıdık isimler var. Schumacher’le Flatliners’ta da çalışmış Kiefer Sutherland de var ama bakalım onu fark edebilecek misiniz?

Film bir tek mekan filmi. Hem de tek mekanının bir telefon kulübesi olduğu bir film. İlgiyi dağıtmadan merkezinde bir telefon kulübesi olan bir film çekmenin ne kadar zor olabileceğini bir düşünün. Ama Schumacher bunu o kadar başarılı bir şekilde beceriyor ki, şaşırıyorsunuz. Çok başarılı bir film, soluksuz izleniyor.

Stu Shepard çok hırslı ve başarılı bir reklamcıdır. Yolunda giden hayatı karısını aldatırken kullandığı telefon kulübesine gelen bir telefona cevap vermesiyle değişir. Telefondaki ses kendisine ilişkin bilgiler verdikten sonra ona doğrulttuğu tüfeğin lazerini gösterir. Stu artık telefon kulübesinde hapis kalmıştır. Hayatı görünmeyen esrarengiz kişinin emirlerine uyup uymamasına bağlıdır. Görünmeyen sesin sahibi ondan karısına ve sevgilisine itiraflarda bulunmasını ister. Devreye zeki bir yüzbaşıyla polis güçleri de girer.

Bu gerilim yüklü son derece orijinal film, hareketli kurgusu ve inanılmaz gelişmeleriyle sürpriz sonuna doğru ilerlerken siz de heyecan içinde kalacak ve çok keyif alacaksınız.
https://www.facebook.com/groups/285196264847327/permalink/428921867141432/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder