28 Haziran 2012 Perşembe

Vivre Sa Vie / My Life to Live / Hayatını Yaşamak (1962) - Jean-Luc Godard


Bir fransız başyapıtı...
Henüz 22 yaşında olan Nana, aktris olma hayalleriyle evliliğini ve çocuğunu bırakır. Fakat güzel Nana için işler hiç de yolunda gitmez. Bu başladığı yeni hayatında kendini bir anda sokaklarda fahişelik yaparken bulur. Nana'nın hayatını 12 evreye bölerek anlatan ve her bölümde belirlediği temalar ü

zerinden giden Godard, bazı hikayelerle yer yer belgesel türüne de yaklaşmış. Yönetmenin en ilgi çekici yapıtlarından biri.

Ve bir yorum ;
Tek kelimeyle "harika" bir film.. Godard çok etkili bir senaryo yazmış öncelikle...Özellikle filmin son yarım saati inanılmaz etkili...Anna Karina müthiş oynamış...Daha doğrusu rolünü yaşamış...Film müziği çok etkili ve filme son derece uygun...Final oldukça dokunaklı.. .Nananın sesi hala kulaklarımda diyebilirim...İzlediğim en iyi Godard filmi hayatını yaşamak..."Konuşmak, hayatta farklı bir boyuta geçmek gibidir...Yaşamdan feragat ettiğimiz zamanlarda konuşmayı öğreniriz...Konuşmanın anlamını hissederiz...Hayatımızın konuşma olmayan kısmından diğer tarafa geçiş yapmak zorundayız...Sessiz bir hayat imkansız...Tıpkı insanların birbirlerini daha çok sevmesi gibi..."

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150946213333929&set=o.285196264847327&type=3&theater 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder