14 Ekim 2012 Pazar

The Angels' Share / Meleklerin Payı (2012) - Ken Loach

 
Cannes Jüri Ödülü almış 2012 yapımı bir film. Doğrusu konusunu okuduğumda -yönetmeni de Ken Loach olunca- daha sert bir film bekliyordum. Film, öyküsünü anlattığı kişilerin yaşamını düşününce sert ama aynı kişilerin öyküyü yaşama şekillerini izlerken gülümseten, içinizi ısıtan ayrıntılarla dolu.
Hapise gönderilmek yerine 300 saatlik kamu hizmeti cezasına çarptırılan, adeta sıkılı bir yumruk gibi dolaşan Robbie, sevgilisi ve yeni doğan bebeği için değişmeye çalışmakta, bir çıkış yolu aramaktadır. İşi yoktur, bir yeteneği varsa bile bunu keşfetmesini sağlayacak rehberi yoktur. Üstelik sevgilisinin onu reddeden ailesi ile başı belada ve bir türlü peşini bırakmayan geçmişiyle de boğuşmaktadır.
Bazen küçük bir şans değişimi başlatabilir. Robbie'ye bu şansı kendisi ile ilgilenen sosyal hizmet görevlisi verir. Kendi hobisi olan viski tadımı ile Robbie'yi tanıştırır. Ve bu tanışıklık farklı nedenlerle ,aynı cezaya çarptırılan üç suçlu ile birlikte yeni bir başlangıcın kapılarını açar.
Çok hoş, iyimserlik duygunuzu koruyarak ve eğlenerek izleyeceğiniz bir film.Tavsiye ederim.

Unutmadan:meleklerin payı bir deyim. İskoçya'da yıllanması için fıçılanan viskiler yıllar sonra açıldığında içindeki buharlaşan miktar için "meleklerin payı " derlermiş. Melekler içti anlamında:))) İyi seyirler.
https://www.facebook.com/groups/285196264847327/permalink/481417108558574/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder