1 Haziran 2012 Cuma

Gran Torino (2008) - Clint Eastwood

 
2008 yılı ABD – Almanya ortak yapımı bir film. Yönetmeni ve baş oyuncusu Clint Eastwood. Her şeyiyle tam bir Eastwood filmi. Yaşlı kurt “One Man Show” yapıyor adeta. Yaşına rağmen yine sert, yine güçlü, özgüveni yine tavanda.

Clint Eastwood bugüne dek çok sayıda unutulmaz karakteri canlandırdı. İddia ediyorum, bu filmde canlandırdığı Walt Kowalski karakteri en unutulmazlarınızdan biri olacaktır. Eastwood’un en iyi performanslarından biri.

Eşini yeni kaybetmiş bir Kore gazisi olan Walt Kowalski yalnızlığı seven, huysuz ve ırkçı bir yaşlı adamdır. Yarım asırdır yaşadığı evinin sokağında yaşayan Uzakdoğu’lulardan nefret etmekte ve onları işgalci olarak görmektedir. Uzakdoğulu bir genç yeni girdiği bir çetenin liderini etkilemek için Kowalski’nin emektar Gran Torino’sunu çalmaya yeltenince onu yakalar. Arabayı çalamadığını duyan çete genci cezalandırmak için sokağına gelir ancak Kowalski onlara çiftesiyle ateş açar. Niyeti genci kurtarmak değildir, çete üyelerinin çimlerine basmasına sinirlenmiştir.

Hasbelkader kurtardığı gencin ailesi ve akrabaları Kowalski’ye şükranlarını sunmak için verandasına hediyeler bırakmaya başlar, onu evlerine davet ederler. Nefret ettiği bu insanlardan kendi ailesinden görmediği yakınlığı gördükçe Kowalski değişmeye başlar. Bu arada çete gencin peşini bırakmamaktadır. Kowalski’nin artık oğlu gibi gördüğü genci korumak ve çeteyi alaşağı etmek için kendi planı vardır. Çiftesini alıp çetenin inine gider.

Sakın kaçırmayın…
https://www.facebook.com/groups/285196264847327/permalink/424207414279544/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder